Peräseinäjoen metsästysseura - Metsästysseura Pohjanmaan lakeuksilla

Kanakoirajaostolla onnistunut koe viikonloppu

KAER peltokoe

Lauantain kokeeseen starttasi 6 saksanseisojaa ohjaajineen. Koemaastona toimi Kyrösneva. Aamun pakkanen ja tuuleton keli teki aamupäivästä hiukan haasteellisen. Aamupäivälle kuitenkin saatiin yksi mallikas riistatyö. Iltapäivällä kelin lämmitessä ja tuulen liisäännyttyä rupesi lintujakin paremmin löytymään ja lähes kaikki kokeeseen osallistuneet koirat saivat riistatyön tehtyä.

PMS:n oma parivaljakko Karpaleton Sasu ohjaajana Ari Pihlajamäki eivät kahden ensimmäisen hakuerän aika päässeet riistatyölle. Vielä kun Sasun hakukaan ei ollut parasta mahdollista päätti ohjaaja luopua kokeesta, mahdollistaen näin muille paremmista tuloksista kiinni olleille lisää hakuaikaa, mikä sitten kannattikin.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Ujosuon Hilla ohjaajanaan Erno Lindroos saavuttaen tuloksen VOI 1 92p. Muut kokeesta tuloksen saaneet olivat Piispanmäen Uuttu VOI2 74p Ari Metsäranta, Taka-Tapiolan Taisto AVO2 71p Raimo Hahka sekä Karpaleton Sulo AVO3 58p Jussi Välkkilä.

 

Ladyt Lakialla -kilpailu

Sunnuntaina 9 naisohjaajaa starttasi kisaamaan vuoden 2018 Ladyt Lakialla – kilpailun voitosta. Sää oli aurinkoinen ja tuulikin oli koirien kannalta sopiva. Pakkanen oli kuivattanut mukavasti maastoa. Aamupäivällä koemaastona oli Haasjärvi. Lintuja löytyi ja tuloksena oli kahdelle koiralle laatupalkinto. Iltapäivällä siirryttiin finaalivaiheeseen Kyrösnevalle viiden koiran voimin. Finaalipariksi päätyivät englanninsetteri Ailigaslammen Biekka (Tuuli) ohjaajanaan Heli Laitala ja Kaidantaipaleen Kentzu ohjaajanaan Ulla Santti. Finaalipari ehti juosta erässään vain muutaman minuutin, kun Tuuli oli muutaman sekunnin nopeampi Kentzua fasaaniseisonnalla ja kisa voittaja oli selvinnyt.

Tulokset:

  1. Ailigaslammen Biegga / Heli Laitala
    2. Kaidantaipaleen Kentzu / Ulla Santti AVO2
    3. Hirvasvuopion Okko / Eevi Pusa NUO3
    4. Terrismäen Fiona / Maarit Murtosalo
    5. Ailigaslammen Beaivvaš / Nina Vettenniemi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.