Peräseinäjoen metsästysseura - Metsästysseura Pohjanmaan lakeuksilla

POINTTERIT KISAILIVAT KENTTÄMESTARUUDESTA

Pointterit kisailivat kaksipäiväiset kenttämestaruuskilpailut PMS:n vieraana. Kisaan lähti 19 ilmoittauneesta koirasta 17. Lauantain karsinnasta finaaliin selvisi 10 koiraa, joista 8 saapui sunnuntaina kisapaikalle. Tuuliolosuhde oli hyvä, mutta kuiva ja lämpöinen keli koetteli koirien kestävyyttä. Linnut olivat tiukasti piilossa pusikoissa ja syvien ojien pohjilla. Kanakoirien kenttäkokeessa koirien on pysyttävä pois pusikoista ja metsäreunoista, joten mahdollisuudet lintutöihin oli tiukassa. Iltapäivällä lintuja löytyi hyvin ja kaikilla koirilla oli mahdollisuus lintutyöhön.

Moninaisten ja mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen finaalipariksi päätyivät Tawastian Piina ja Tawastian Ruuti, joista Piina vei voiton. Tawastian Piina ohjaajanaan kasvattaja Marikki Forell voitti aikaisemmin syksyllä kanakoirien Derby-kilpailun ja nyt meriittilistalle tuli Diarmid-cupin voitto.

PMS:n oma parivaljakko pointterinarttu Fennwick Misty ohjaajanaan Veli-Pekka Mattila päätyi lopulta hienosti kolmannelle tilalle kisassa. Hankala olosuhde – lämmin keli korosti Mistin parasta puolta, kovaa kestävyyttä. Hyvä haku kovalla vauhdilla, yhdistettynä periksiantamattomaan kilpailuviettiin vei Mistin kisaamaan koko kisan voitosta, mutta tällä kertaa tarvittavaa lintutyötä ei saatu aikaiseksi ja lopputuloksena oli kolmas sija.

Diarmid Cupin tulokset:

  1. Tawastian Piina – Marikki Forell (AVO3)
  2. Tawastian Ruuti – Esa Lahdensuo
  3. Fennwick Misty – Veli-Pekka Mattila
  4. Peltoluovin Opal – Voitto Ryyppö (puuttuu kuvasta)
  5. East Meadows Paparazzi – Ann-Helen Form

Aukia palkinto (Paras nuori koira palkinto) Hirvasvuopion Obelix – Marjo Liimatta

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.